Tudi letošnji tek se je odvil v sončnem vremenu. V cilj je prispelo 227 tekačev, ki so tekli na 1200, 4200 in 12600 metrski progi. Poleg tega je sodelovalo tudi 27 predšolskih otrok, ki so se udeležili teka v dolžini 300 metrov.

 

Vsem tekačem se zahvaljujemo za udeležbo. Prav posebna pohvala pa gre najmlajšima udeležencema (1 leto), ki sta bila tudi letos dvojčka in najstarejši udeleženki (78 let), ki je pretekla najdaljšo razdaljo. Zahvala tudi vsem navijačem, ki so spodbujali tekače ob progi.

 

Upravni odbor Turističnega društva Gradišče pri Lukovici se iskreno zahvaljuje svojim zvestim donatorjem, sponzorjem in podpornikom, ki so omogočili 13. tek okoli Gradiškega jezera: Sam d.o.o., Lavaco d.o.o., Hofer Trgovina d.o.o., Gostišče Trojane, Gostilna Mngan, Rekreacijski Center Urbanija (RCU), Pizzeria in špageterija Olivia v Trzinu, Miran Hrovat s.p., Dušan Štupar s.p., Widex Trading d.o.o., Kovinoplastika Kosmatin, Občina Lukovica, KS Lukovica, Občina Domžale, Občina Moravče, Mercedes bar Domžale, Gostilna pri Bevcu, Gostilna pri Gašperju, Gradbena mehanizacija Hribar in Kovinoplastika Urbanija. Prav tako se zahvaljuje vsem članom in simpatizerjem društva, ki so aktivno pristopili k pripravam na tek, izvedbi samega teka in urejanju prizorišča po zaključku teka.

 

Prijazen pozdrav do prihodnjega leta.

UO TD Gradišče 

 
Gorski tek  
 
 Foto: Dušan Ložar
     
 1 krog  3 krogi  otroci

Tudi letošnji po udeležbi rekordni tek se je odvil v idiličnem sončnem vremenu. V cilj je prispelo 273 tekmovalcev, med njimi 25 predšolskih otrok, ki so se udeležili teka v novi kategoriji, ki je namenjena najmlajšim (300 m).

Vsem se zahvaljujemo za udeležbo, prav posebna pohvala pa gre najmlajšima udeleženkama (2 leti) in najstarejšemu udeležencu teka (76 let). Zahvala pa tudi vsem navijačem, ki so spodbujali tekače ob progi.

Prijazen pozdrav do prihodnjega leta.

 

Rezultati:

 

 

Rezultati:

   
 OTROCI    ODRASLI

Letošnji tek se je odvil v sončnem vremenu, kar ni ravno značilno za Tek okoli Gradiškega jezera. Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za udeležbo, prav posebena pohvala pa gre navijačem, ki so brez predaha navijali za vse, ki so sopihali proti cilju. 

Prijazen pozdrav do prihodnjega leta.


 

Rezultati:

             

   OTROCI                      ODRASLI

9. tek okoli Gradiškega jezera je potekal v nedeljo, 13. maja 2012. Zofka, ki smo je zares že vajeni tako organizatorji kot tekači, nam je prizanesla z dežjem, ki se je izlilo prejšnjo noč. Ohlajeno, a suho ozračje pa je lajšalo »delo« tekačem. Kljub neidealnim vremenskim razmeram se je teka udeležilo okoli 100 tekmovalcev, kar je tudi letos potrditev organizatorju za dobro organizacijo in priljubljenost prireditve sploh.

Rezultati:

 

 

Tudi letos smo v nedeljo, 15. maja 2011, člani Turističnega društva Gradišče organizirali sedaj že tradicionalni tek okoli Gradiškega jezera.
Letošnji tek smo iz sobote prestavili na nedeljo v želji, da se teka udeležijo tudi tisti, ki žal nimajo prostih sobot. A kaj, ko je ta datum spet sovpadal s „ta uscano Zofko“ in nam jo je vreme spet zagodlo. A Gradiščani se kot ponavadi ne damo in smo kljub slabi napovedi tek organizirali in tudi uspešno izpeljali. Teklo je več kot sto tekačev v 21-tih kategorijah in različnih dolžinah prog od 1200 m pa tja do 12.600 m.
Da so tekači res vztrajni, pa podajamo nekaj utrinkov s Tekaškega foruma, kjer si pravi tekači izmenjujejo mnenja in vtise z različnih tekaških prireditev po Sloveniji.

KosirA je zapisal :“Vkljub neprijaznemu deževnemu vremenu se nas je zbralo kar lepo število. Po jutranjem telefoniranju organizatorju, ali tek bo,  je bil odgovor, da bo ob vsakem vremenu. Teče se krog, dva ali tri. In to smo storili po svojih zmožnostih.“

Eziga je zapisal:“Malce nam jo je zagodlo vreme, ampak nič zato. Ali pa je bilo tako naročeno, da nam ne bi bilo vroče, mokri bi bili tako ali tako. Sicer pa je bil tek super organiziran, prav tako spominki in prigrizek. Drugo leto se spet vidimo.“

Ravninec je zapisal:“Kljub slabemu vremenu je bilo na današnjem teku lepo. Dobra organizacija in prijetno vzdušje, nenazadnje tudi zaradi govornika, ki nam je dvigoval moralo in po tekmi krajšal čas, ko smo čakali na rezultate. Vse pohvale organizatorjem. Naslednje leto jim želim lepše vreme (jaz bom lahko svoje odtekel tudi v dežju).“

Rezultati:

 Takšni in podobni komentarji nam kot organizatorju dajejo še nadaljnji polet, da se mora ta prireditev nadaljevati tudi v prihodnje in jo bomo tudi v prihodnje z motivacijo, ki nam jo tekači dajejo, tudi organizirali.
Torej drugo leto ob približno istem terminu se spet vidimo na že 9. teku okoli Gradiškega jezera.